In Geen categorie, Parketvloer behandeling

Parketvloer laten behandelen, zonder droogtijd.

Een houten vloeren is een mooi bezit met een warme uitstraling, maar ziet u er ook zo tegenop als u uw vloer opnieuw moet laten schuren, dat is nu niet meer nodig.
Dankzij led-UV, kan dit proces in 1 dag geregeld worden.

Wat houdt deze nieuwe techniek nu eigenlijk in? Het is een milieuvriendelijke led-UV-hardwaxolie die in 2 seconden droogt dankzij led-technologie.
Toepassingen zijn o.a. houten vloeren en meubels.
De voordelen zijn dat het in 1 laag aan te brengen is en dat het direct loopbaar/bruikbaar is, en na 6 uur ook waterbestendig. Denk hierbij aan grote projecten die meteen weer begaanbaar zijn.

Bestaande vloeren-meubels behandelen

In het geval van een nieuwe vloer kunt u na het stofvrij maken onmiddellijk beginnen met aanbrengen van de olie. Als de vloer al in gebruik is dient deze eerst geschuurd te worden.
Breng de olie aan en wrijf deze goed uit, hierna droogt u de vloer met een led-UV mobiele unit of bij kleine oppervlakten de led-UV-handunit. Zie foto’s.

Mobiele led-UV-unit

schermafbeelding-2018-12-01-om-14.34.12

Hand led-UV-unit.

Het proces.

Olie aanbrengen

Drogen van de olie

Opnieuw inrichten

De Smaak van” uit Velddriel werkt al vanaf het begin van de ontwikkeling met deze technologie, zowel met de olie als de machines, en dan met name voor de particuliere sector en de winkelmarkt. Denk hierbij aan traprenovatie waar men dezelfde avond alweer naar boven kan. Maar ook aan winkelvloeren die op een sluitingsdag weer als nieuw gemaakt kunnen worden.

Klik hier om te bespreken wat de mogelijkheden voor uw vloer zijn.

Industriële toepassing

Industriële led-UV-machine

Machines om direct te drogen met UV bestaan al, maar hier is een afzuiginstallatie voor nodig en er is een enorm hoog stroomverbruik. Deze 2 nadelen zijn er niet bij led-UV. Een grote speler in zowel de led-UV-olie als de led-UVmachines is Monocoat.

Alle voordelen nog eens op een rij:

VOC vrij. (Geen oplosmiddelen)
Zeer korte droogtijd. (1-daags planning van schuren t/m drogen)
Duurzame bescherming en kleuring van het hout.
Slechts 1 laag aanbrengen.
Reukvrij (Belangrijk voor winkels/kantoren)

Auteur: Henk Michellbrink

Recent Posts

Leave a Comment