INVESTEREN

in een LED-verlichtingssysteem.

voorblad-eia-2020

LED-VERLICHTINGSSYSTEEM

Investeert uw bedrijf in een LED-verlichtingssysteem. Dan maak je kans op subsidie, met de Energie-investeringsaftrek. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wil de overheid bedrijven helpen met de inzet van duurzame energie en het besparen van energie.

Het gaat om een aftrek ter hoogte van 54,5% van het geïnvesteerde bedrag. De Energie Investeringsaftrek heeft geen invloed op de afschrijving. De vermindering kan ook worden toegepast in geval van lease.

Hoeveel subsidie is er binnen EIA beschikbaar?

In 2020 is er een budget beschikbaar van 147 miljoen euro.
In aanmerking komend voor subsidie zijn niet eerder gebruikte bedrijfsmiddelen die voldoen aan de voorwaarden zoals opgenomen in de Energielijst 2020. Ook energieadviezen die verband houden met de investering mogen worden meegenomen.

WELKE LED-VERLICHTINGSSYSTEMEN KOMEN IN AANMERKING?

Investeringen in LED-armaturen, licht regelapparatuur en in LED-buizen komen in aanmerking, zoals omschreven in de Energielijst 2020.  Alleen het meest energiezuinige systeem of methode is in 2020 ondersteund door de EIA.

Alleen LED-armaturen, anders dan LED-buizen, met een specifieke lichtstroom van ten minste 100 lm/W en een powerfactor van ten minste 0,90 komen nog in aanmerking voor EIA. Het gaat hierbij om LED-armaturen waar de LED-chip of LED-module volledig geïntegreerd is in de armatuur.

WAT IS HET MAXIMUM BEDRAG DAT IN AANMERKING KOMT?

Voor LED-verlichtingssystemen is sprake van een maximum bedrag dat in aanmerking komt voor EIA. Dit bedrag bedraagt € 25 per 1.000 lumen (door de LED-armatuur gegenereerde lichtstroom).

Meldt u een investering onder code 210506 dan moet u het investeringsbedrag berekenen op basis van de totale lichtstroom (lumen) van alle armaturen die aan de hiervoor genoemde eisen voldoen.

Energie investeringsaftrek aanvragen

Iedere ondernemer die gebruik wil maken van EIA dient zelf de aanvraag in te dienen. Led Bedrijfsadvies kan u hier echter wel bij helpen. Heeft u vragen over uw EIA aanvraag of led-verlichting? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Liever inzicht in wat u kunt besparen of een verlichtingsadvies op maat? Vraag dan hier uw gratis verlichtsadvies aan.

Aanvragen voor de Energie Investeringsaftrek kunnen middels een aanvraagformulier het gehele jaar worden ingediend binnen drie maanden nadat verplichtingen zijn aangegaan.

Meer informatie ontvangen over EIA?

Besparen met Ledverlichting Ledbedrijfsadvies