In Geen categorie, Parketvloer behandeling

Parketvloer behandelen met UV, zonder droogtijd.

Een houten vloer is een mooi bezit met een warme uitstraling, maar ziet u er ook zo tegenop als u uw vloer opnieuw moet laten schuren, dat is nu niet meer nodig.
Dankzij led-UV, kan dit proces in 1 dag geregeld worden.

Wat houdt deze nieuwe techniek nu eigenlijk in? Het is een milieuvriendelijke led-UV-hardwaxolie die in 2 seconden droogt dankzij led-technologie.
Toepassingen zijn o.a. houten vloeren en meubels.
De voordelen van parketvloer behandelen met UV zijn dat het in 1 laag aan te brengen is en dat het direct loopbaar/bruikbaar is, en na 6 uur ook waterbestendig. Denk hierbij aan grote projecten die meteen weer begaanbaar zijn.

Bestaande vloeren-meubels behandelen

In het geval van een nieuwe vloer kunt u na het stofvrij maken onmiddellijk beginnen met aanbrengen van de olie. Als de vloer al in gebruik is dient deze eerst geschuurd te worden.
Breng de olie aan en wrijf deze goed uit, hierna droogt u de vloer met een led-UV mobiele unit of bij kleine oppervlakten de led-UV-handunit. Zie foto’s.

Led UV drogen

Mobiele led-UV-unit

Hand led UV drogen

Hand led-UV-unit.

Het proces.

Led UV drogen

Olie aanbrengen

Led UV drogen

Drogen van de olie

Led UV drogen

Opnieuw inrichten

De Smaak van” uit Velddriel werkt al vanaf het begin van de ontwikkeling met deze technologie, zowel met de olie als de machines, en dan met name voor de particuliere sector en de winkelmarkt. Denk hierbij aan traprenovatie waar men dezelfde avond alweer naar boven kan. Maar ook aan winkelvloeren die op een sluitingsdag weer als nieuw gemaakt kunnen worden.

Klik hier om te bespreken wat de mogelijkheden voor uw vloer zijn.

Industriële toepassing

Led UV droging

Industriële led-UV-machine

Machines om direct te drogen met UV bestaan al, maar hier is een afzuiginstallatie voor nodig en er is een enorm hoog stroomverbruik. Deze 2 nadelen zijn er niet bij led-UV. Een grote speler in zowel de led-UV-olie als de led-UVmachines is Monocoat.

Alle voordelen nog eens op een rij:

VOC vrij. (Geen oplosmiddelen)
Zeer korte droogtijd. (1-daags planning van schuren t/m drogen)
Duurzame bescherming en kleuring van het hout.
Slechts 1 laag aanbrengen.
Reukvrij (Belangrijk voor winkels/kantoren)

Henk Michelbrink Sparringpartner

Auteur: Henk Michellbrink

Recent Posts